Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών (European Geosciences Union-EGU), είναι η κορυφαία ένωση γεωεπιστημών της Ευρώπης, αφιερωμένη στην επιδίωξη της αριστείας στις γεωλογικές, πλανητικές αλλά και διαστημικές επιστήμες, προς όφελος της ανθρωπότητας, παγκοσμίως. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 μέσω της συγχώνευσης της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Εταιρείας (EGS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EUG). Εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας και συγκεντρώνει στους κόλπους της επιστήμονες από όλον τον πλανήτη που εργάζονται πάνω στις επιστήμες της ατμόσφαιρας, της βιογεωλογίας, του κλίματος,  του γήινου μαγνητισμού και της φυσικής των πετρωμάτων, της ενέργειας, των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, της γεωδαισίας και γεωδυναμικής, των δεδομένων γης και διαστήματος, της υδρολογίας, των φυσικών καταστροφών, της ωκεανολογίας, της σεισμολογίας, της εδαφολογίας, της τεκτονικής, της γεωχημείας-πετρολογίας-ηφαιστειολογίας, της γεωμορφολογίας κ.λπ.

Η Γενική Συνέλευση της EGU, πραγματοποιείται ετήσια με στόχο να παρέχει ένα φόρουμ συζήτησης-ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών σε ερευνητές και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, στην οποία εκτός των άλλων μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους και να συζητήσουν τις ιδέες τους με άλλους συναδέλφους τους.

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωπιστημονών 2021 πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 30 Απριλίου 2021 διαδικτυακά, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις συναθροίσεις εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Συμμετείχαν περισσότεροι από 18.000 σύνεδροι από 135 χώρες οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερες από 13.000 διαλέξεις. Κάποιες από αυτές είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο της ΓΣ https://www.egu21.eu/.

Ο συντονιστής του NewLife4Drylands κ. Πάολο Ματσέτι (Paolo Mazzetti) από το ίδρυμα CNR-IIA της Ιταλίας (συντονιστής εταίρος του έργου) συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, όπου και παρουσίασε με ανάρτηση πόστερ το πρόγραμμα, πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρώτη επίσημη γνωριμία του έργου με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε το πόστερ όπως επίσης και την περίληψη του άρθρου.

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon egu21-10928-print.pdf278.9 KB