• 20 Σεπ 2019
 
Σάββατο, Οκτώβριος 5, 2019 (All day)
Σάββατο, Οκτώβριος 12, 2019 (All day)
Σάββατο, Οκτώβριος 19, 2019 (All day)
Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2019 (All day)
Σάββατο, Νοέμβριος 2, 2019 (All day)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η βιολόγος και μουσικός Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το τρίμηνο Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2019. Δύο αγαπημένα εργαστήρια που συνδυάζουν με μαεστρία τη βιολογία με τη μουσική επιστρέφουν για να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους καθώς θα παρασύρονται από τους ήχους προς τη γνώση! Πρώτη συνάντηση Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Η «Μουσική σπουδή των ζώων!» υλοποιείται για 2η φορά με καινούρια μουσικοπαιχνίδια. «Η Ευτέρπη και ο αυλός της», εργαστήριο για πιο μεγάλα παιδιά, μέσα από τις δραστηριότητές του αποκαλύπτει το σύμπαν της μουσικής και το φυσικό περιβάλλον. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 2 κύκλους των 5 συναντήσεων. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου (Επίπεδο 1), τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο (Επίπεδο 2)  προχωρώντας στο επόμενο στάδιο.  

Αναλυτικά κάθε εργαστήριο:

«Μουσική σπουδή των ζώων!»                                                  
Πώς η εξέλιξη των ειδών γίνεται τραγούδι;

Τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια του μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό! Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα μαθαίνουν τις 4 μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις εντάσσουν στο τραγούδι τους. Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κυάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Μια θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και μια όργανα μουσικών.

Ηλικία συμμετεχόντων ανά κύκλο: 3-4,5 χρονών
Ημερομηνία έναρξης και ώρα: Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 11:00
Αριθμός συναντήσεων κάθε κύκλου: 5
Διάρκεια: 60 λεπτά

 «Η Ευτέρπη και ο αυλός της»!  
Μια μούσα μέσα σ’ ένα μουσείο επιστήμης;

Η μούσα της μουσικής παίρνει το μαγικό αυλό της και καλεί τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στο Μουσείο. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της μούσας της μουσικής, ανακαλύπτοντας παράλληλα ζώα και φυτά του νερού, του αέρα και της γης! Η Ευτέρπη θα μας ξετυλίξει το μίτο της παρέα με τα μουσικά όργανα, τα δέντρα, τα έντομα που είναι οι πιστοί σύντροφοί της και θα μας οδηγήσει να εξερευνήσουμε από την αρχή τους ήχους του αέρα που θα γίνουν μελωδίες, τα συστατικά του νερού που θα δώσουν τη χροιά  και τα υλικά της γης που θα βγάλουν μουσικές μέσα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι. Ηλικία συμμετεχόντων ανά κύκλο: 4,5 - 6 χρονών

Ημερομηνία έναρξης και ώρα: Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 12:30
Αριθμός συναντήσεων κάθε κύκλου: 5
Διάρκεια: 60 λεπτά

Χρήσιμες πληροφορίες

Σχεδιασμός και υλοποίηση των προγραμμάτων:  Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βιολόγος Εκπαιδευτικός,  Μουσικός, Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο:  80€  

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 70€ / ανά κύκλο

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00, 2810-393630 & 6992337927