Με μεγάλη συμμετοχή, συνολικά 53 Διευθυντικών & Επιστημονικών Στελεχών από 33 μέλη της CETAF, που αντιπροσωπεύουν 59 Ευρωπαϊκούς φορείς, ξεκίνησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 13.00 τις εργασίες της η πρώτη συνάντηση της CETAF στην Ελλάδα, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της συνάντησης  πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο ανήκει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης , καθ. Οδυσσέας Ζώρας, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε και η Δρ. Κατερίνα Βορεάδου (ΜΦΙΚ), υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συνάντησης και εκπρόσωπος του Μουσείου στη CETAF.
Η CETAF είναι η μεγαλύτερη κοινοπραξία των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών κήπων κι άλλων φορέων Φυσικής Ιστορίας από ολόκληρη την Ευρώπη, με παγκόσμιες διασυνδέσεις. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη CETAF. Η συνάντηση που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου είναι ανοικτή μόνο για το επιστημονικό προσωπικό του ΜΦΙΚ.