• 03 Οκτ 2017

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017 η επίδειξη της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Σεμιναρίων-Παρουσιάσεων με θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης του Δήμου περιλαμβάνει σειρά παρουσιάσεων, ομιλιών και προβολών με θέμα τη ζωοφιλία, την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίων και τη βελτίωση της σχέσης των πολιτών με τα αδέσποτα ζώα.

 Στη διάρκεια της πρώτης προγραμματιζόμενης εκδήλωσης, η Ντάικα και η Καρίνα μαζί με τους χειριστές τους Σπύρο Νηστικάκη και Γιάννη Γρηγοράκη, παρουσίασαν τη διαδικασία εκτέλεσης μίας τυπικής περιπολίας ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από την ΚΟΣ. Στον οριοθετημένο χώρο επίδειξης μπροστά από τον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η Ντάικα και η Καρίνα εντόπισαν τα εικονικά «δηλητηριασμένα δολώματα» που είχαν τοποθετήσει σε τυχαίες θέσεις και εκ των προτέρων οι χειριστές τους. Στη συνέχεια οι δύο χειριστές εξήγησαν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και απάντησαν στις απορίες του κοινού, οι οποίες αφορούσαν κυρίως την εκπαίδευση και την καθημερινή επαγγελματική και ιδιωτική συμπεριφορά των συγκεκριμένων εκπαιδευμένων σκύλων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ευχαριστεί το Δήμο Ηρακλείου που έδωσε την ευκαιρία στην ΚΟΣ να παρουσιάσει τη δουλειά της.