Τετάρτη, Ιούνιος 5, 2019 (All day)

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, το Μουσείο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης να κατέβουν με τα ποδήλατά τους (#BeatAirPollution1) μέχρι το Μουσείο και μαζί με τα μέλη και το προσωπικό της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη επισκεπτόμαστε τον κόλπο του Δερματά και φροντίζουμε την ακτή.

Αμέσως μετά στο βοτανικό κήπο του Μουσείου φυτεύουμε ένα δέντρο, ανάσα καθαρού αέρα (#BeatAirPollution2), παρέα με τον βοτανολόγο του Μουσείου Μανώλη Αβραμάκη.

Το απόγευμα σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας στην πλατεία παλιάς Λαχαναγοράς θα υλοποιηθεί από το Μουσείο η δράση «Οι σπόροι ταξιδευτές». Οι σπόροι ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος, και με τη βοήθεια του αέρα (#BeatAirPollution3), μέχρι να βρουν γόνιμο έδαφος.

Μέσα από τον φακό του Στερεοσκόπιου οι σπόροι και τα φυτά αποκαλύπτουν τα μυστικά της ομορφιάς τους και την περίεργη δομή τους.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Καδιανής Βελιγραντάκη και χρησιμοποιώντας non-toxic υλικά (#BeatAirPollution4) ζωγραφίζουμε τη σκιά ενός δέντρου Insitu -δεν χρειάζονται γνώσεις ζωγραφικής.

Ένα ρομπότ, ο Wall-E του Andrew Stanton, που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει την καλυμμένη από απόβλητα γη του μέλλοντος θα μας πει την ιστορία του σ΄ έναν αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο. Ο Wall-E ερωτεύεται ένα άλλο ρομπότ, την ΕΥΑ, και την ακολουθεί ως το διάστημα, σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη μοίρα του είδους του και της ανθρωπότητας.

Η βραδιά κλείνει με χαμηλόφωνη παραδοσιακή μουσική στην πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας από τον Χάρη Φασουλά με την παρέα του, χωρίς ηχητική υποστήριξη και φώτα (#BeatAirPollution5).  

 

Πλάνο Ημέρας Περιβάλλοντος 2019

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

10:00 π.μ.: «Φροντίζω τον κόλπο του Δερματά»

11:30 π.μ.: «Φυτεύω μια πνοή ζωής»

 

στην πλατεία παλιάς Λαχαναγοράς

17:30 μ.μ.: «Ζωγραφίζοντας τον απόηχο της φύσης» με την Καδιανή Βελιγραντάκη

18:30 μ.μ.:  «Οι σπόροι ταξιδευτές»

19:30 μ.μ.:  Προβολή της ταινίας Wall-E

 

στην πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας

21:00 μ.μ.: Μουσική βραδιά με τον Χάρη Φασουλά και την παρέα του

 

 

Καθαρίζω το περιβάλλον, καθαρίζω μέσα μου

 αναπνέω ελεύθερα