Skip to main content
search

Η Εκπαιδευτική Βαλίτσα του LIFE GRECABAT περιέχει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Είναι θεματικά προσαρμοσμένη στους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος LIFE17 NAT/GR/000522 – LIFE GRECABAT («Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς»), του οποίου αποτελεί και παραδοτέο.

Το περιεχόμενο της βαλίτσας αφορά στον οικότοπο των χερσαίων σπηλαίων, στις σχέσεις των νυχτερίδων και των σπηλαιόβιων ασπονδύλων με το περιβάλλον τους, στην επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αλλά και στην ανάγκη να διατηρηθεί η λειτουργικότητα των φυσικών οικοσυστημάτων.

Το υλικό έχει σχεδιαστεί με βάση τις προδιαγραφές του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και έχει λάβει άδεια υλοποίησης για το σχολικό έτος 2020 – 2021 με βάση τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο Φ1/ΜΚ/100308/4828 /Δ7/15-01-2021 του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Συμπληρωματικά με το υλικό της Εκπαιδευτικής Βαλίτσας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επεξεργασμένοι ήχοι εντοπισμού ορισμένων νυχτερίδων των σπηλαίων, οι οποίοι παρατίθενται εδώ.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά αρχεία: