Skip to main content
search

 

Απευθύνεται σε: Προσχολική ηλικία και Α’ τάξη Δημοτικού

Τύπος προγράμματος: Εκπαιδευτικά μονοπάτια ή Εκπαιδευτικά σενάρια

ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Χώρος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Κεντρικός Εκθεσιακός Χώρος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: 1 ώρα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Η εικόνα του λύκου στα παραμύθια είναι τις περισσότερες φορές διαφορετική από την πραγματική του εικόνα στη φύση. Σύμβολο δύναμης και ελευθερίας ο λύκος εμφανίζεται στα παραμύθια ως «κακός». Η αλήθεια όμως είναι ότι ο «κακός λύκος» των παραμυθιών δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία. Το μονοπάτι ή σενάριο «Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης» έχει ως στόχο να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το άγριο αυτό ζώο και να δώσει στα παιδιά την πραγματική εικόνα του λύκου και του ρόλου του στη φύση.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που απαιτεί τη συνεργασία Σχολείου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), καθώς ένα μέρος του υλοποιείται στο Σχολείο και ένα άλλο στο Μουσείο. Τα βασικά στάδια υλοποίησης είναι:

  1. Προπαρασκευαστικό στάδιο που υλοποιείται στο Σχολείο
  2. Βιωματικό στάδιο που υλοποιείται στο ΜΦΙΚ ως διαδραστικό πρόγραμμα
  3. Τελικό στάδιο που υλοποιείται στο Σχολείο

Και τα 3 στάδια υλοποίησης, στο Σχολείο και στο Μουσείο, υποστηρίζονται από το ΜΦΙΚ το οποίο παρέχει ειδικό υλικό στον εκπαιδευτικό. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τη συνεργασία της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Παν/μίου Κρήτης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την υποδοχή του εκθεσιακού χώρου στο τηλ. +30 2810 393630.

Videos με animation για τον λύκο

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό για το πρόγραμμα: