Εορταστικό ωράριο λειτουργίας
Εορταστικό ωράριο λειτουργίας για τις τελευταίες μέρες του 2022 και την αρχή του 2023!
Καλές γιορτές και καλή χρονιά!
Εορταστικό ωράριο λειτουργίας για τις τελευταίες μέρες του 2022 και την αρχή του 2023!
Καλές γιορτές και καλή χρονιά!
1. Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
10:00-13:00 «Γιορταστικές κατασκευές εξπρές»
12:00 «Αφήγηση παραμυθιού»
11:00-15:00 «Ζυμώνουμε μελομακάρονα»
Μία ευκαιρία για γιορτινές δράσεις… οικογενειακώς! Φτιάχνουμε γιορτινές κατασκευές εξπρές στον Ερευνότοπο του Μουσείου, ζυμώνουμε και απολαμβάνουμε μελομακάρονα και συμμετέχουμε σε μια διαδραστική αφήγηση ενός παραμυθιού… έκπληξη!
για μικρούς και μεγάλους!
μία συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης
& του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Το ωράριο για την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου είναι 10:00 - 18:00
«Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης
μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση με μικροσκόπια!
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας προσκαλεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ., στην παρουσίαση της 2ης έκδοσης του παιδικού βιβλίου «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας» της κας Μαρίας Λαμπροπούλου, Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Stand up… for Nature!
μια οικολογική παράσταση
και το τελευταίο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!
H Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου και η Τατιανή Ζακολίκου σας προσκαλούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για το τελευταίο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα που υλοποιείται για φέτος!
Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’22, με ανανεωμένη διάθεση, παρέα με τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα!
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Ηρακλείου Κώστα Κοτσανά και την εικαστικό Ειρήνη Λιναρδάκη την «Άυπνη Νύχτα» την Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρες 18:00 – 00:00.
Η «Άυπνη Νύχτα» ακολουθεί τις επιταγές της λευκής νύχτας (nuit blanche), μιας ετήσιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης που προσφέρει στο κοινό δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και σε άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με σκοπό να παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις ή παραστάσεις.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας καλεί σε ακόμη μια εξερεύνηση σε ένα ποτάμι! Η Ελεάνα Καζίλα, βιολόγος-περιβαλλοντολόγος, σχεδίασε ένα πρωτότυπο υπαίθριο εκπαιδευτικό εργαστήρι, και μας καλεί να γίνουμε πραγματικοί επιστήμονες μελετώντας την Κυριακή 15 Μαΐου το ποτάμι στην Αγία Ειρήνη, κοντά στο Ηράκλειο!
«Μουσική σπουδή των ζώων νο 2!»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης
οι μικροί μας φίλοι σε νέες μουσικές ζωοπεριπέτειες!
Νέο εργαστήριο ξεκινά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Η Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνδυάζοντας τις ιδιότητές της, βιολόγος και μουσικός, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρωτότυπο εργαστήρι μουσικοκινητικής!
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης βραβεύθηκε από την Ακαδημία με το βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη 2012, το Δεκέμβριο του 2012 στην Ακαδημία Αθηνών.
Το βραβείο απονεμήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πολυσχιδές εκπαιδευτικό, ερευνητικό, συγγραφικό και εκδοτικό του έργο, την υποδειγματική οργάνωσή του, που το αναδεικνύουν ως ένα από τα σημαντικά παγκοσμίως, στο είδος του, Μουσείο, εις το οποίο προάγεται η επιστημονική έρευνα και το καθιστούν ισοδύναμο ομοίων ιδρυμάτων του εξωτερικού και χώρο εκπαίδευσης.
To ΜΦΙΚ από το 2014 εκλέχθηκε τακτικό μέλος στην CETAF (αποτελεί και τον μοναδικό ενταγμένο οργανισμό από την Ελλάδα). Η CETAF (Consortium of European Taxonomic Facilities) είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστημονικών Ιδρυμάτων που προωθεί την εκπαίδευση, την έρευνα και την κατανόηση της βιολογίας και των συναφών με αυτή επιστημών.
Αποτελείται από 35 εθνικούς οργανισμούς και περιλαμβάνει τις σημαντικότερες συλλογές Φυσικής Ιστορίας στην Ευρώπη.
Καθημερινές : 09:00 - 15:00
Σαββατοκύριακα: 10:00 - 18:00
Εισιτήρια εισόδου:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7,5 €/άτομο
ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 4,5 €/άτομο
Για κρατήσεις στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου:
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 2810 393630 - 2810 282740 (κ. Χαιρέτη Στέλλα)
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 1082 (ΦΕΚ 274/3 1980) λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στα πλαίσια της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (Σ.Θ.Τ.Ε.), Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την επωνυμία «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» (ΜΦΙΚ).
Οι λειτουργικές ανάγκες του ΜΦΙΚ καλύπτονται από τις τακτικές πιστώσεις και τις δημόσιες επενδύσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), από ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, από τα έσοδα των εκθέσεων, των δραστηριοτήτων και των εκδόσεών του, καθώς και από δωρεές. Μέχρι σήμερα το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων αποτελούν έσοδα από ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα.
Σκοπός του ΜΦΙΚ είναι η έρευνα για το περιβάλλον της Κρήτης, της Ελλάδας και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου και η προστασία του, η διατήρηση και ο εμπλουτισμός συλλογών και αρχείων σχετικών με το περιβάλλον της περιοχής δράσης του και τέλος η περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
Ταχ. Κώδικας: 70013
Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο
Τηλ./Fax: +30 2810-324366
e-mail: sec@nhmc.uoc.gr
Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636
e-mail: info@nhmc.uoc.gr