Skip to main content
search

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού του Ανοιχτού Οικομουσείου Σητείας με θέμα την ελιά. Το υλικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης του έργου «Δίκτυο Ανοικτών Οικομουσείων για την Ανάδειξη και Ήπια Ενίσχυση Περιοχών με Περιβαλλοντική Ιστορικότητα».

Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει βιβλίο οδηγιών, βιβλίο θεωρίας με γενικές πληροφορίες για το ελαιόδεντρο και τις χρήσεις του, την ιστορία του και ένα ντοσιέ δραστηριοτήτων (κρυπτόλεξο, τρίλιζα, παιχνίδι με κάρτες μνήμης, επιτραπέζιο παιχνίδι κ.λπ.). Η μουσειοσκευή στόχο έχει την προώθηση της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την ελιά, το φυσικό και πολιτισμικό της περιβάλλον.

Παράλληλα, το υλικό της μουσειοσκευής προωθεί όχι μόνο τις γνωστικές, αλλά και τις συναισθηματικές, τις καλλιτεχνικές και τις ψυχοκινητικές ανάγκες των μαθητών.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης θα οργανώσει την παρουσίαση του υλικού στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σητείας, στα οποία και θα διανείμει αντίτυπα της μουσειοσκευής.

Το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν ηλεκτρονικά στην παρούσα ανάρτηση, στα ακόλουθα αρχεία pdf: