Skip to main content
search

Γεώργιος Βιτσάκης

Γεώργιος Βιτσάκης

Διαχειριστής Πληροφορικής

Θέση Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π)
E-mail vitsakis@edu.uoc.gr
Τηλ. +302810393352
Γραφείο Γ116 (Λευκά Κτήρια, Πανεπιστημιούπολη Κνωσού)

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Εκπαίδευση

  • 1984: Πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών, Τμήμα Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, Ιταλία

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Βιτσάκης είναι CEO και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Kosmos Intelligent Systems and Services, spin-off του Πανεπιστημίου Κρήτης, και IT Manager στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, αποκτώντας πτυχίο στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» με ειδίκευση στην «Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων».

Είναι συντονιστής και υλοποιητής πάνω από 40 αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ είναι υπεύθυνος συγγραφής, υποβολής και διαχείρισης εθνικών και διεθνών προγραμμάτων στην εταιρεία Kosmos Intelligent Systems – Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων του Πανεπιστημίου Κρήτης – ΕΛΚΕ Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι επίσης υπεύθυνος της ομάδας κατάρτισης αναπτυξιακών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παράλληλα, είναι ο διαχειριστής συστήματος & δικτύου για τον διακομιστή υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αρμοδιότητες σχεδιασμού και υποστήριξης λειτουργικών συστημάτων και υποδομών cloud.

Τέλος, δίδαξε το μάθημα «Προγραμματισμός» στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης για 8 χρόνια και το μάθημα «Εισαγωγή στους Υπολογιστές» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για 20 χρόνια. Επίσης παρακολουθεί και συμμετέχει σε τουλάχιστον 2 διεθνή φόρουμ ετησίως με θέμα τις καινοτόμες υπηρεσίες και τις Smart Cities.

Bio CV