Δαρβινική Δευτέρα με θέμα «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη»

Είστε εδώ

 
Δευτέρα, Φεβρουάριος 26, 2018 - 19:00

Ομιλήτρια η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη,  Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πώς ο νευρικός ιστός μαθαίνει και αποθηκεύει πληροφορίες, δημιουργώντας μνήμες;

Πώς αυτή η γνώση μπορεί να αξιοποιηθεί με τη σημερινή τεχνολογία;

Το θέμα με τον τίτλο «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη» θα πραγματευθεί η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Η εισήγηση θα περιλαμβάνει μια αναδρομή στο τι γνωρίζαμε και ποιες είναι οι κρατούσες απόψεις σχετικά με το θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να αξιοποιεί τη μάθηση και τη μνήμη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης θα γίνει αναφορά στους περιορισμούς του νευρικού ιστού και πώς αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν με τη χρήση της τεχνολογίας, οδηγώντας σε ένα εξελιγμένο σύστημα μνήμης και μάθησης στον υπολογιστή και στο διαδίκτυο, με πιθανή προέκταση στην παραγωγή ενός τύπου υβριδίου μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Την εισήγηση θα ακολουθήσει εκτεταμένη συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη.

Η παρουσίαση της κ. Ποϊράζη «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη»

  • 28 Φεβ 2018

Ομιλήτρια η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη,  Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το θέμα με τον τίτλο «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη» η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Δαρβινικών Δευτέρων στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικό περιεχόμενο

   Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
Ταχ. Κώδικας: 70013
Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο
Τηλ./Fax: +30 2810-324366
e-mail: sec@nhmc.uoc.gr

   Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636
e-mail: info@nhmc.uoc.gr