Το Δεινοθήριο - το μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε στην Κρήτη σε φυσικό μέγεθος στο μουσείο

Είστε εδώ

Στο κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, κατασκευάζεται μέσα στον Ιούλιο του 2009 ένα σημαντικό έκθεμα. Το εντυπωσιακό δεινοθήριο, το μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε ποτέ στην Κρήτη και ανασκάφτηκε από επιστήμονες του Μουσείου στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς (Σητεία). Η αναπαράσταση του δεινοθήριου θα είναι φυσική τόσο σε μέγεθος, όσο και σε χαρακτηριστικά.

Ο Ολλανδός Aart Walen, υπεύθυνος για την αναπαράσταση του εκθέματος, έχει ξεκινήσει μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου την κατασκευή του δεινοθήριου, με τη σύνθεση των επιμέρους τμημάτων του μοντέλου και την καλλιτεχνική μεταμόρφωσή του σε ένα «πραγματικό», με φυσικά χαρακτηριστικά, ζώο. Στην τελική του μορφή, αναμένεται να φτάσει τα 5 μέτρα ύψος και τα 7 μέτρα μήκος.

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής του δεινοθήριου καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις νέες πτέρυγες του Μουσείου, που περιλαμβάνουν διοράματα της Κρήτης και της ανατολικής Μεσογείου, την αίθουσα με τα ζωντανά ζώα, αλλά και τη μοναδική στην Ελλάδα σεισμική τράπεζα όπου λειτουργεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και προσομοίωσης σεισμών.

Σχετικό περιεχόμενο

   Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
Ταχ. Κώδικας: 70013
Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο
Τηλ./Fax: +30 2810-324366
e-mail: sec@nhmc.uoc.gr

   Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636
e-mail: info@nhmc.uoc.gr