Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προχώρησε στην κατασκευή και τοποθέτηση των δύο ξύλινων πληροφοριακών πινακίδων που προβλέπεται να παραχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE09 "Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων".

Οι πινακίδες περιλαμβάνουν πληροφορίες τόσο για το ίδιο το έργο, όσο και για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί αλλά και γενικές πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα της Κρήτης και το πρόβλημα της παράνομης χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων, ενώ πλαισιώνονται από χάρτη και αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό.

Οι δύο πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία των χωριών Πύργος και Πέραμα (δήμου Αρχανών Αστερουσίων και Μυλοποτάμου αντίστοιχα), και συγκεκριμένα μπροστά από τα δημοτικά καταστήματα Πύργου και Περάματος.

Η επιλογή των δύο αυτών περιοχών βασίστηκε κυρίως στο ότι περιλαμβάνονται στην Πιλοτική Περιοχή της Κρήτης, οι συγκεκριμένοι δήμοι είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, βασίζονται ιδιαίτερα στην κτηνοτροφική παραγωγή, έχουν μεγάλη δημογραφική πυκνότητα από όλες τις ηλικίες αλλά και έντονη κυνηγετική δραστηριότητα.

Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε η κατασκευή να είναι προσεγμένη και ανθεκτική για εξωτερικό χώρο, με κατανοητό κείμενο και ελκυστική και καλαίσθητη σχεδίαση.

Ευχαριστούμε τους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων και Μυλοποτάμου για τη συνεργασία και τη βοήθεια στην ολοκλήρωση της δράσης.

Innovative Actions against Illegal poisoning in EU Mediterranean Pilot Areas

  •  Διάρκεια:
    Οκτώβριος 2010 εώς Σεπτέμβριος 2015