Το πρόγραμμα με τίτλο «Φωτεινά Μυστήρια» απευθύνεται σε παιδιά Ε΄- Στ΄ τάξης Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου και θα υλοποιείται επίσης στη διάρκεια τριών (3) εβδομάδων, στον ίδιο χώρο. Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στην περιοδική 

έκθεση που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο χώρο του Μουσείου και αποτελείται από εντυπωσιακά εκθέματα, παιχνίδια και πειραματικές διατάξεις σχετικές με την εξέλιξη των οπτικών τεχνολογιών, την τρισδιάστατη απεικόνιση και τα ολογράμματα.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα θα υλοποιηθούν τις παρακάτω εβδομάδες: 

1η εβδομάδα: 30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2014: «Φωτεινά Μυστήρια» 

2η εβδομάδα: 7 Ιουλίου – 11 Ιουλίου 2014: «Φωτεινά Μυστήρια» 

3η εβδομάδα: 21 Ιουλίου – 25 Ιουλίου 2014: «Φωτεινά Μυστήρια»

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα παιδιά γίνονται μικροί επιστήμονες ακολουθώντας τη μεθοδολογία της διερευνητικής μάθησης. Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, την κατασκευή, τις διαδραστικές δραστηριότητες και την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συλλέγουν πληροφορίες, παρατηρούν και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται καθημερινά 09:00 με 14:00 με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας θα πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΜΦΙΚ στα τηλέφωνα 2810 - 282740 και 2810 - 393630 (κα. Χατζηνικολάκη Άννα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:00.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των παιδιών που θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ισχύουν μειωμένες τιμές σε υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλη του συλλόγου Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ανέργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.