Ανακοινώσεις στα πλαίσια προγραμμάτων

Είστε εδώ

Το έργο NewLIFE4Drylands στο 10ο Συνέδριο HELECOS

  • 29 Σεπ 2021

Με τίτλο «Οικολογία και Διατήρηση της Φύσης: πρόοδος και προκλήσεις σε εποχή κρίσης», πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 το 10ο Συνέδριο HELECOS, το οποίο συνδιοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ζωολογική και την Ελληνική Βοτανική Εταιρεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσίαση του έργου στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωπιστημών

  • 11 Ιουν 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών (European Geosciences Union-EGU), είναι η κορυφαία ένωση γεωεπιστημών της Ευρώπης, αφιερωμένη στην επιδίωξη της αριστείας στις γεωλογικές, πλανητικές αλλά και διαστημικές επιστήμες, προς όφελος της ανθρωπότητας, παγκοσμίως. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 μέσω της συγχώνευσης της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Εταιρείας (EGS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EUG).

Διαβάστε Περισσότερα

Εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου

  • 11 Ιουν 2021

Στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου “NewLife4Drylands” («Λύσεις Βασισμένες στη Φύση που καθορίζονται από Τεχνικές Τηλεπισκόπησης με στόχο ένα Νέο Έργο LIFE για Ξηρές Περιοχές» / “Remote sensing oriented nature based solutions towards a NEW LIFE FOR DRYLANDS”), στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ).

Διαβάστε Περισσότερα

NHDPlay Πρόγραμμα _Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές

  • 29 Οκτ 2020

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές που έγιναν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ), 21 & 22 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος NHDPlay.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημερωτικό υλικό του IMPRECO για την πιλοτική περιοχή της Σητείας

  • 20 Οκτ 2020

Είναι πλέον διαθέσιμα σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή το ενημερωτικό φυλλάδιο και ο χάρτης των οικοτουριστικών διαδρομών του έργου Interreg ADRION, για το βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, την πιλοτική περιοχή της Περιφέρειας Κρήτης. Τόσο το φυλλάδιο όσο και ο χάρτης είναι διαθέσιμα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας του RURITAGΕ!

  • 16 Ιουλ 2020

Θέλετε να δείξετε στον κόσμο τι κάνει ξεχωριστή την περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη; Τότε πάρτε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας του RURITAGE (Photo Contest!) Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις τοπικές κοινότητες να αναδείξουν τις προοπτικές και δυνατότητες της φυσικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς!

Διαβάστε Περισσότερα

Η 2η Διημερίδα: «Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» - στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

  • 11 Δεκ 2019
 
Παρασκευή, Δεκέμβριος 20, 2019 (All day)

Το LIFE GRECABAT - «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» σας προσκαλεί στη 2η διημερίδα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα: «Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Δεκεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Διαβάστε Περισσότερα

«Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης!

  • 20 Σεπ 2019
 
Δευτέρα, Σεπτέμβριος 23, 2019 (All day)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις του την έκθεση «Μνήμες Γαίας», η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου στα πλαίσια του έργου GEO-IN που χρηματοδοτείται από τα πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Κύπρος. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη στο 8ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO και προβολή του έργου GEO-IN

  • 19 Σεπ 2018

To Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Ψηλορείτη συμμετείχε στις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO που έλαβε χώρα με τεράστια επιτυχία από 11-14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Εθνικό Πάρκο και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Adamello – Brenta, στους δολομίτες της Ιταλίας, προβάλλοντας τις δραστηριότητές του στα πλαίσια του έργου INTERREG Ελλάδας- Κύπρου, GEOIN.

Διαβάστε Περισσότερα

Σελίδες

   Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
Ταχ. Κώδικας: 70013
Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο
Τηλ./Fax: +30 2810-324366
e-mail: sec@nhmc.uoc.gr

   Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636
e-mail: info@nhmc.uoc.gr