Το 2012 ο Άγιος Βασίλης εγκαταλείπει το κρύο του βορρά και έρχεται στο νότο. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα γίνει το εργαστήριο του για 3 ημέρες.

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 με 13:00 θα φτιάξουμε όλοι μαζί πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες κάρτες και πρωτότυπα στολίδια από φυσικά υλικά για να μεταφέρουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων και στα σπίτια μας. Αυτήν την ημέρα θα φροντίσουμε για τους συνανθρώπους μας. Για την είσοδο στο Μουσείου δεν απαιτούνται χρήματα, αλλά «κοινωνικό εισιτήριο». Κάθε επισκέπτης μπορεί να κρατάει τρόφιμα μακράς διαρκείας, η συλλογή των οποίων θα γίνει στο Μουσείο και θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 με 13:00 θα ταξιδέψουμε σε τόπους μακρινούς με τη βοήθεια των παραμυθιών και της φαντασίας μας. Το ταξίδι μας θα γίνει πραγματικότητα, καθώς όλοι μαζί θα φτιάξουμε ένα μεγάλο ψηφιδωτό.

Ο Άγιος Βασίλης αποφάσισε να αφήσει κάποια δώρα για τους μικρούς του φίλους, λίγες μέρες πριν την πρωτοχρονιά. Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 με 13:00, θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, με τη βοήθεια των ζώων του ΜΦΙΚ και τη συμμετοχή σας.

Για τις μέρες 27 και 28 Δεκεμβρίου το εισιτήριο θα έχει μία ενιαία τιμή 4€, για μικρούς και για μεγάλους ενώ για τους Φίλους του ΜΦΙΚ θα είναι δωρεάν.

Μια καινούργια χρονιά ξεκινά το ταξίδι της και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εύχεται υγεία και δημιουργικότητα σε όλους!