Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE «Καινοτομίες ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα», συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης και ειδικότερα των Δήμων που περιλαμβάνονται στις περιοχές Αστερούσια Όρη, Δίκτη και  Ίδη.
Το ξεκίνημα για την φετινή σχολική χρονιά έγινε την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, με την επίσκεψη συνεργατών του ΜΦΙΚ και την παρουσίαση του προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία των Αποστόλων, του Φουρφουρά και του Πλάτανου του Δήμου Αμαρίου.
Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις στα Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Θωμά του Δήμου Γόρτυνας στις 31.10.2012, του Σισσίου και του 2ου Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου στις 12.11.2012, του Αγίου Γεωργίου και Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στις 14.11.2012, του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου στις 22.11.2012, των Γυμνασίων Θραψανού και Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στις 28.11.2012, του Δημοτικού και Γυμνασίου Άνω Βιάννου του Δήμου Βιάννου στις 7.12.2012 και των Γυμνασίων Γέργερης (Δήμου Γόρτυνας) και Ζαρού (Δήμου Φαιστού) στις 20.12.2012.
Συνολικά, από τον Ιούνιο έως και τον Νοέμβριο του 2012 τις ομιλίες παρακολούθησαν 1125 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί  Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ μέχρι τέλος του έτους προγραμματίζονται άλλες 15 ομιλίες σε Δημοτικά και Γυμνάσια των Δήμων της Πιλοτικής Περιοχής GR-2.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν μέσα από τις προβολές τόσο το έργο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης όσο και το πρόβλημα της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, των συνεπειών αυτής στην άγρια πανίδα αλλά και στη δημόσια υγεία.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων γίνεται συζήτηση και σχολιασμός από τους μαθητές, που έχουν δείξει  ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, ενώ διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με το πρόγραμμα.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ευχαριστεί τις Διευθύνσεις, το προσωπικό και τους μαθητές των  σχολείων για τη βοήθεια στην οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία των συνεργατών του, κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Innovative Actions against Illegal poisoning in EU Mediterranean Pilot Areas

  •  Διάρκεια:
    Οκτώβριος 2010 εώς Σεπτέμβριος 2015