Το πρόγραμμα με τίτλο «Συναρπαστικές Προ-Ιστορίες» απευθύνεται σε παιδιά Β΄- Δ΄ τάξης Δημοτικού και θα υλοποιείται στη διάρκεια τριών (3) εβδομάδων, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, παραλιακή ζώνη).

Προϊστορικά ζώα που κατοικούν όλα στο ΜΦΙΚ, όπως νάνοι ιπποπόταμοι, μαμούθ και ελάφια που έζησαν στην Κρήτη περίπου 800.000 με 20.000 χρόνια πριν από σήμερα. Tο γιγάντιο Δεινοθήριο, που και αυτό ζούσε στην Κρήτη πριν από 8.500.000 χρόνια αλλά και οι πολύ πιο παλιοί δεινόσαυροι, Αργεντινόσαυρος, Ηωράπτορας και ο διάσημος T-rex, που έζησαν σε άλλες εποχές και σε άλλες περιοχές της Γης. Τα πλάσματα αυτά θα ζωντανέψουν στη φαντασία μας, θα μας μαγέψουν με τις συναρπαστικές ιστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της εξερεύνησής μας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τις παρακάτω εβδομάδες: 

1η εβδομάδα: 16 Ιουνίου – 20 Ιουνίου 2014: «Συναρπαστικές Προ-Ιστορίες»

2η εβδομάδα: 23 Ιουνίου – 27 Ιουνίου 2014: «Συναρπαστικές Προ-Ιστορίες» 

3η εβδομάδα: 14 Ιουλίου – 18 Ιουλίου 2014: «Συναρπαστικές Προ-Ιστορίες»

Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα παιδιά γίνονται μικροί επιστήμονες ακολουθώντας τη μεθοδολογία της διερευνητικής μάθησης. Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, την κατασκευή, τις διαδραστικές δραστηριότητες και την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συλλέγουν πληροφορίες, παρατηρούν και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται καθημερινά 09:00 με 14:00 με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας θα πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΜΦΙΚ στα τηλέφωνα 2810 - 282740 και 2810 - 393630 (κα. Χατζηνικολάκη Άννα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:00.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των παιδιών που θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ισχύουν μειωμένες τιμές σε υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλη του συλλόγου Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ανέργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.