Ανακοινώσεις στα πλαίσια προγραμμάτων

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη στο 8ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO και προβολή του έργου GEO-IN

  • 19 Σεπ 2018

To Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Ψηλορείτη συμμετείχε στις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO που έλαβε χώρα με τεράστια επιτυχία από 11-14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Εθνικό Πάρκο και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Adamello – Brenta, στους δολομίτες της Ιταλίας, προβάλλοντας τις δραστηριότητές του στα πλαίσια του έργου INTERREG Ελλάδας- Κύπρου, GEOIN.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δίας και η Άελλα φιλοξενούμενοι στο ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

  • 22 Ιουν 2018

Η Ιωάννα Μαλέσκου και ο Στέλιος Ζερβός υποδέχθηκαν την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV τους εκπροσώπους του Χαμόγελου του Παιδιού κα Χρυσή Πομποδάκη, υπεύθυνη συντονισμού Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης και τον κ. Κωνσταντίνο Καλφούντζο, Συντονιστή Επιχειρήσεων και Υπεύθυνο για την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Χαμόγελου του Παιδιού μαζί με τον Δία και την Άελλα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δίας και η Άελλα διασώστες για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

  • 22 Ιουν 2018

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή παραδόθηκαν από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου (ΑΚΟΚΔ) στην Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης "Θανάσης Μακρής" του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δύο κουτάβια της Καρίνας, μίας εκ των δύο γερμανικών ποιμενικών της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ).

Διαβάστε Περισσότερα

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το 2ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για άγρια ζώα

  • 05 Ιουν 2018

Το 2ο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Πρώτες βοήθειες στην Άγρια Πανίδα και οργάνωση Δικτύου Εθελοντών» του έργου «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Περίθαλψης & Υποδομών Α’ Βοηθειών για την άγρια πανίδα σε Κρήτη και Αθήνα», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στα Χανιά. Οι εργασίες του σεμιναρίου φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, την οποία παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Χανίων ενώ τις εργασίες χαιρέτησε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Δημήτρης Φραγκάκης.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεμινάριο Α' βοηθειών στην άγρια πανίδα της Κρήτης

  • 03 Μάιος 2018

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες στην Άγρια Πανίδα και οργάνωση Δικτύου Εθελοντών», το οποίο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το 2ο σεμινάριο για κυνηγόσκυλα

  • 05 Δεκ 2017

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 κυνηγών από την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το 2ο κατά σειρά Σεμινάριο Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων και τραυματισμών των κυνηγετικών σκύλων, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή της ΚΟΣ στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα»

  • 27 Σεπ 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος σεμιναρίων-παρουσιάσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017, με κεντρικό θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα», συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, παρουσιάζοντας στο κοινό του Ηρακλείου την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ).

 

Διαβάστε Περισσότερα

Εθνικό Συνέδριο με θέμα: «Περιβαλλοντική Ευθύνη, Πρόληψη και Αποκατάσταση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Προστασία της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα»

  • 05 Σεπ 2017

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), διοργανώνει Εθνικό Συνέδριο με θέμα: «Περιβαλλοντική Ευθύνη, Πρόληψη και Αποκατάσταση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Προστασία της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση ΜΦΙΚ, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Ηράκλειο, 8-10 Σεπτεμβρίου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων και τραυματισμών των κυνηγετικών σκύλων

  • 02 Αυγ 2017

Ιστορική αναδρομή του κυνηγιού από τις πρωτόγονες κοινωνίες έως τις μέρες μας, κτηνιατρικές συμβουλές για την καλύτερη ευζωΐα των κυνηγόσκυλων, ενδεικτικές πρώτες βοήθειες για τραυματισμούς και δηλητηριάσεις, παράπλευρες απώλειες στην άγρια πανίδα από δηλητηριάσεις που σχετίζονται με το κυνήγι καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων και τραυματισμών των κυνηγετικών σκύλων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλ

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα: «Περιοχές NATURA 2000: Σύμμαχος ή εχθρός της κοινωνικής ευημερίας;»

  • 19 Ιουν 2017

Στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του έργου ‘’LIFE Natura2000Value Crete’’, το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) οργανώνει ημερίδα με θέμα «Περιοχές NATURA 2000: Σύμμαχος ή εχθρός της κοινωνικής ευημερίας;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, στην Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου, Κόλπος Δερματά, Ηράκλειο) στις 10.00.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

• 10.00 - 10.15: Προσέλευση - εγγραφές συμμετεχόντων

• 10.15 - 10.30: Χαιρετισμοί

Διαβάστε Περισσότερα

Σελίδες

   Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
Ταχ. Κώδικας: 70013
Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο
Τηλ./Fax: +30 2810-324366
e-mail: sec@nhmc.uoc.gr

   Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (Κόλπος Δερματά), Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 2810 282740, +30 2810 393630 - Fax: +30 2810 393636
e-mail: info@nhmc.uoc.gr